Днями навідався на сайт Gelios — дізнатися, що то за сайт із такою промовистою назвою. Знайти його легко: https://gelios.ua/. І одразу зрозумів, що це не просто черговий портал, а корисна збірка пояснень на цілком конкретні, часом несподівані, але живі життєві ситуації.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це його головна родзинка. На сайті представлені матеріали про все, що зустрічаємо в житті: починаючи від будови тіла до способу життя тварин і навіть побутової техніки. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому соски реагують на дотик, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому змінюється колір очей, чому болить голова ззаду, чому мігрують тварини та чому гарнітура не з'єднується.
Мене особисто найбільше зацікавив текст про каламутні очі — справді потрібні знання, яку варто знати кожному. Крім того, пригадую публікацію про продукти з високим вмістом заліза: відтепер мені відомо, що найбільше заліза у печінці. Окрема тема — чому болять соски при дотику: про це рідко пишуть, а питання актуальне для багатьох.
Структура ресурсу зрозуміла: усі матеріали дають відповідь на одне чітко сформульоване питання. Без зайвих слів, конкретика, пояснення та шляхи розв'язання. І теми охоплюють буквально все — починаючи з медицини до спортивних питань, ґаджетів і природи.
Вартісний портал, який тепер триматиму в закладках. Адже щодня виникають питання, на які кортить знайти просте пояснення.